Želite biti obveščeni o
akcijah in novih izdelkih?

Naročite se na novice >>

Spletna stran je v fazi prenove.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.taurus.si so sestavljeni v skladu z:
  • Zakonom o varstvu potrošnikov ( ZVPot )
  • Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami ( ZVPNPP )
  • Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu ( ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Spletna trgovina taurus.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov podjetja Taurus d.o.o., v nadaljevanju ponudnik.Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine taurus.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, osnovne značilnosti blaga, pogoje dostave izdelka, jasno in ne dvoumno označene cene, način plačila in dostave, pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

NAČINI PLAČILA

V spletni trgovini taurus.si ponudnik omogoča plačilo po povzetju.Ponudnik ob dostavi izda račun, z razčlenjenimi stroški.

VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene v spletni trgovini so v Evrih in vključujejo 20% DDV.Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno.Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine, stroški poštnine so obračunani posebej.

VELJAVNOST AKCIJSKE PONUDBE

Roki veljavnosti akcijske ponudbe so navedeni ob sami akcijski ponudbi.

POSTOPEK NAKUPA, PLAČILO IN PREVZEM BLAGA

Kupec izbere vrsto, velikost blaga in količino. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico ter izvede morebitne spremembe nato pa odda naročilo.

Po potrditvi nakupa uporabnik dobi preko spletne strani elektronsko sporočilo, da je bilo njegovo naročilo v spletni trgovini sprejeto.

Naročeno blago se pošlje po pošti kot odkupna pošiljka. Znesek poštnine do nakupa 30 € znaša 3,50 € ( z DDV ).Ob nakupu nad 30 € je poštnina brezplačna. V kolikor vsi naročeni artikli niso dostavljeni v eni pošiljki, krije stroške naknadnega pošiljanja ponudnik.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA/VRAČILO KUPNINE ALI MENJAVA BLAGA

Potrošnik ima pravico do odstopa od pogodbe skladno s 43.č.členom Zakona o varstvu potrošnikov. Uporabnik ima pravico, da v 14 dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči, da blago ni ustrezno in sicer na kontaktni e-naslov kontakt@taurus.si . Kupec mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem obvestilu, s tem, da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti v celoti nerabljeni in nepoškodovani ter imeti vse možno pripete opise izdelka. Priložena mora biti kopija računa. Možnost vračila ne velja, v kolikor je bila iz artikla odstranjena original embalaža. Ponudnik vrne celotno kupnino z vsemi stroški dostave, najkasneje v roku 7 dni od prejema vrnjenega blaga.

DOBAVNI ROK

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni. Artikel je izdobavljen v roku 5 delovnih dni. Pošta Slovenije načeloma pošiljko dostavi naslednji dan, ko prejme pošiljko, imajo pa pravico dostave v treh delovnih dneh. V kolikor se zgodi, da kakšen od naročenih artiklov ni na zalogi, ponudnik kupca o tem obvesti preko e- naslova. 
Ponudnik si pridružuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.


VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Podjetj Taurus d.o.o. se zavezuje, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drug način, ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Spletne strani uporabljajo "piškotke". To so majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste "piškotke" sprejeli ali zavrnili.

Če »piškotkov« ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

Obvestilo o piškotkih


Ponudnik Taurus d.o.o. na spletnem mestu www.taurus.si uporablja spletne piškotke (v nadaljevanju: piškotki). Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero je uporabnik dostopal do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše in uporabniku bolj prijazno in prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov in pri beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.

Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero konkretno osebo gre. Dovoljenja za namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli nastavi tudi v svojem spletnem brskalniku, ki ga uporablja za dostop do spletnega mesta www.taurus.si.

Ponudnik Taurus d.o.o. na spletnem mestu www.taurus.si uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča nekaterim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih oseb).

Podatki o posameznih piškotkih, o upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in o trajanju piškotkov so navedeni v spodnji tabeli:

 


IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI


Spletne strani so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu podjetje Taurus d.o.o.ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako podjetje ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, Taurus d.o.o. ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.


AVTORSKE PRAVICE

© Copyright 2010 Taurus d.o.o. Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.


Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja podjetja Taurus d.o.o., ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

Moji nakupiV košarici ni izdelkov.
V primeru nezadovoljstva
vam vrnemo vaš denar.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.